Blog

Yangın Kapısı Bahçelievler

İstanbul’un nadir ve en güzel şehirlerin den biri olan Bahçelievler firmamız hizmet vermektedir. Yangın Kapılarımız 120 Dk yangına dayanıklı olup EN belgelidir.

Hayatın en güzel yerinde istenmeyen bir olay ile karşılaştığınız anda panik barlı yangın çıkış kapısı hayatınızı kurtarır. Yangın Çıkış kapılarının nitelikli ve çalışan aksesuarlara sahip olmalıdır.

Yangın Kapsının Özellikleri;

  • 120 DK belgeli,
  • Panik Barlı,
  • Yaylı menteşeli,
  • Duman Contalı,
  • Elektro Statik boyalı,

Yangın çıkış kapısı acil durumda en kısa sürede çıkış yapmanızı sağlayan nitelikli kapıdır. Yangın Kapıları hastane, okul, Otel ve diğer yapılarda kullanılan bir kapı modelidir.

Yangın Kapısı Yangına Dayanım Süreleri Nelerdir?

Piyasada yangın kapıları için dayanım süreleri en çok kullanılan, 30 dk 60 dk, 90 dk ve 120 Dakikadır. Bunun haricinde yangın kapılarının dayanım süreleri 150 ve 180 dk bulunmaktadır. Bu tarz yangına dayanım süreleri özel projelerde kullanılmaktadır.

Ucuz Yangın Çıkış Kapısı olur mu?

Yangın kapısı geçmişte olduğu gibi günümüzde de çok ehemmiyetlidir. Yangın kapısının ne kadar ehemmiyetli olduğunu, zaman zaman medyada çıkan yangın haberleri ile görmekteyiz. Peki yangın kapısı maliyetleri ne kadardır diye düşünebilirsiniz. Reelinde yangın kapısı maliyetleri İnternet üzerinde arama yaptığınızda karşınıza çıkan tek maliyet veya kampanya maliyeti gibi değildir. Muhakkak standartlara sahip yangın kapıları olabileceği gibi, standartları kullanılacak yere veya isteklerinize göre de değişebilmektedir. Yangın kapısı seçimi yapmadan evvel size danışmanlık hizmeti sunabiliriz. Bu sayede ucuz yangın kapısı almak isterken işe yaramayan veya yeterli standartlara sahip olmayan yangın kapısı almaktan da kurtulmuş olursunuz. Yangın kapısı bir ziynet olmadığı için yeterli standartlara ve gerçekten muntazam çalışmasına lüzumunuz olabilir. Bu surattan ucuz yangın kapısı almak isterken yaşamınızı tehlikeye etmeyiniz.

Yangın Kapısı Mazlemeleri

İdaremeliklere uygun şekilde hazırlanmış kapıların bir ekip aksesuarları üzerinde bulundurması mecburdur.

yanginkapisinda_dikkat_edi-300x200.jpg

Panik Bar
Panik bar, panik anında kapının olası olan en az zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yaylı Menteşe
Yangın idaremeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu sağlamak için yaylı menteşeler kullanılır.

Duman Sızdırmaz Fitil
Yangın kapısı, duman geçişini yasaklayacak biçimde üretilirler. Duman sızmasını yasaklamak emeli ile kapı ve kasanın sentez noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı

Yangın çıkan etrafla ilişkiyi kesen çalışanların ve binanın güvenliğini sağlayan kapıya yangın kapısı denir.

IMG-20180110-WA0002

Yangın kapılarının bazı teknik özellikleri;

  • Dışarıdan kapalı olsa dahi içeriden kapıyı açan panik kolu opsiyonel
  • Sıcaklıkla genleşerek dumanı asla sızdırmayan özel conta
  • Ateşe dayanıklı sırça takılabilme özelliği
  • Tek veya çift kanat özelliği
  • İçe veya dışa açılım
  • Sağ veya sola açılım
  • Etrafa en uygun adaleye tipleri
  • Ayarlanabilen menteşeler
  • Duman sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini opsiyonel
  • Yangına dayanıklı hidrolik opsiyonel
  • Yaylı menteşe opsiyonel
  • İstenilen ral rengi ile boyalı

https://istanbulyanginkapisifirmasi.wordpress.com

Neden Yangın Çıkış Kapısı Kullanılmalıdır?

slayt-41

Yangın kapıları, yangın çıkan mahalli öncelikle yangın merdivenlerinden, yangın kaçış yollarından ve değişik mahallerden izole etmek emeliyle kullanılırlar. Başka Bir Deyişle yangın esnasında ortaya çıkan duman ve fazla ısı yangın mahallinden değişik etraflara geçmemeli, insanların kaçabileceği tehlikesiz kaçış antreleri ve yangın merdivenleri oluşturulmalıdır.

Özellikle oluşturulan yangın merdivenleri ve yangın kaçış yolları dumandan ve ısıdan itinayla korunmalıdır.

Olağan servis merdivenleri, yangın esnasında, baca gibi çalışarak; yangında oluşan yüksek ısılı ve zehirli dumanı emerek, kaçışta kullanılmaz hale gelecektir. Bu sebeple yangın mühendisliğine ve anayasalarına uygun yangın merdivenleri oluşturulur ve bu yangın merdivenleri, ısı ve duman geçirmeyen özel yangın kapıları ile korunmalıdır.

Bu sebeple, izole edilecek kısımlar arasına yangın kapıları konulur.

Bu kapıların üzerinde push-bur panik bar başka bir deyişle, basitçe açılabilen mekanizması olan açma kolu olmalıdır.

Yangın kapıları, basitçe görülebilen açıda ve basit erişilebilir mesafede olmalıdır.

Ayrıca yangın kapıları üzerinde; acil kaçış doğrultusunu gösteren ışıklı armatürler de bulunmalıdır exıt armatürü

Yangın kapılarına otomatik kapanmayı sağlayan hidrolik iticiler monta edeilmeli, kaçıştan sonra, kapının sarih kalarak duman geçmesine mani olunmalıdır.

Yangın merdivenlerine kaçmaya mani olacak malzeme ve donanım konmamalı, klima makineleri, ısıtma sistemleri kurulmamalıdır.

Yangın merdiveni son çıkışı kilitlenmemeli, güvenlik çözümleri temin edilerek yangın merdiven çıkışının devamlı sarih olması sağlanmalıdır.

yangın merdiveni /leri dış civara sarih olmalı başka bir deyişle pak hava temaslı olmalı, veya bina içinde teşkil edildiyse, duman ve ısı geçirmez yangın kapısı ile izole edildikten sonra; pozitif tazyik fanı ile tazyiklendirilmelidir.

Binaların yangından korunması hakkında idaremelik gereğince, binalarda yangın merdiveni ve yangın kapısı kullanılması gereklidir ve temelleri bu idaremelikle yayınlanmıştır.

Yangın Kapısı Kullanım Alanları Nelerdir?

Yangına müdahale mevzusunda en büyük destekçimiz olan yangın kapıları yaşamımızın bir hayli alanında yer almaktadır. Yangının ne nedenden çıktığının bir ehemmiyeti yoktur, ehemmiyetli olan yangın esnasında binada yangın kapısının olmasıdır. Yaşamımızda acil gidişatlarda yangın kapısı nerelerde kullanılmalıdır.

  • Evler
  • Alışveriş Merkezleri
  • Sağlık Kurumular
  • İş Yerleri
  • Kooperatifler
  • Sinema ve Tiyatrolar
  • Şov Merkezleri
  • Konser Alanları

https://istanbulyanginkapisifirmasi.wordpress.com

Camlı Yangın kapısı olabilir mi?

Bir çok biçimde yangın kapısı yapılabilmektedir. Öemli olan lüzumlarınızı tanımlayıp yangın kapısını buna göre tasarlamaktır. Camlı Yangın Kapıları, çelik ve paslanmaz çelik çerçeveli olarak dizayn edilir. Yangın sırasında kapalı vaziyete geçer ve yangının gelişmesini yasaklayarak can güvenliği sağlamaktadır. Camlı yangın kapısı 30, 60, 90, ve 120 dakika, alevlerden ve dumandanlardan koruma sağlayabilir. Camlı yangın kapısının sırça alanında bir kısıtlama olmadığından, daha kibar, şık ve estetik görünmektedirler. Öteki yangın kapılarında olduğu gibi yangından üst seviye koruma sağlamaktadırlar.

Toplu hayat alanlarında yangın kapısı özellikle

Özellikle mektep, sağlık kurumu, sinema, tiyatro gibi insanların yoğun bulunduğu yerlerde insanları basit bir biçimde tahliye etmeye yarayan yangın kapıları yangın anında ısının dağılmasını geciktirerek dayanak gelene kadar, insanlara zaman kazandırması çok ehemmiyetlidir. Yangın kapısının genel özelliği metal, sac, ya da alüminyumdan üretilen dışarıdan kilitli, içer den de basitlikle açılabilecek panik kolu ile yangın anında zaman kazandıracak biçimde üretilmelidir.

Yangın kapısı bu özellikleri taşırken, yangın merdiveninin de belediyenin tanımlamış olduğu yönetmeliklere göre üretilmesi muhakkak standartları taşıması gerekmektedir. Yangın merdivenleri binanın yapısına ve özelliklerine göre tanımlanmalı, Yangın merdiveni imalinde ısıya dayanıklı ve sağlam malzemeler kullanılmalı. İnsan taşıma kapasitesi ise standartlara uygun olmalıdır. Yangın merdiveninde dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise merdiven çevresinde panik anında kazaları önlemek emeliyle  çevrili olmasıdır.

Yangın kapıları ise ısıya ve dumana dayanıklı malzemelerden üretilerek, dumanın ve ateşin girişe, merdivenlere ve değişik tehlikesiz alanlara dağılmasını önleyecek seviyede olmalıdır. Yangın kapısının önü asla kapatılmamalıdır. Avrupa Standartları TS EN 13501-2 ve TS EN 1634-1’e göre yangın kapıları, kullanıldıkları yere göre tamlık E, izolasyon I, ışınım W, kendiliğinden kapanma © ve duman sızdırmaz S özelliklerine sahip olmalıdır.